Voor kinderen is er genoeg te beleven in de Wintertuin en het Cantonspark. Voor kinderen van 4 tot 14 én grote mensen die ook meekomen.

Leeftijd: 4-8 jaar
Ongeveer 45 minuten
Leuk en niet te moeilijk
Leeftijd: 8-12 jaar
Max. 60 minuten
Leuk, maar niet makkelijk
Leeftijd: 10-14 jaar
Max. 60 minuten
Uitdagend

Parkspel voor kinderen van 4-8 jaar

Careltje de botani-tak woont in de Wintertuin. Hij heeft een vriendinnetje gevonden in het park, en wil graag met haar spelen. Hij weet alleen niet hoe ze heet…

Ga samen met je broertje, zusje, vriendje(s) of vriendinnetje(s)  – en een toffe mama of papa – in het park op zoek naar letters.

Wat je meekrijgt & mag houden:

 • het huisje van Careltje (een kleine kas)
 • een Careltje-knipplaat
 • Een boekje met (foto-)aanwijzingen
 • wat lekkers
 • limonade (als je teurgkomt en de naam van Carels vriendinnetje kunt noemen bij de bar

Je hoeft niet te reserveren. Je kunt op elk moment van de dag starten met de CARELTJE-speurtocht, bij de balie van de Wintertuin.

5 redenen om  je kinderen mee te nemen naar de Wintertuin

Wintertuin Experience is kidsproof. Neem je kinderen dus lekker mee.

1. Ruimte om te spelen (2+)

De wintertuin is licht, groot en overzichtelijk. We hebben een leuke kinderhoek om in te spelen of te tekenen. Papa & mama’s (of wie je maar mee neemt) kunnen je altijd zien.

Als het lekker weer is, zet je je ouders natuurlijk op het terras neer. Kun jij mooi buiten spelen. Het verhoogde terras geeft een prachtig uitzocht op het park. (en op spelende kinderen.)

2. Ook voor de allerkleinsten (0+)

Speciaal voor onze allerjongste bezoekers hebben we een hangende wieg. Om lekker in de schommelen, dommelen of slapen terwijl papa of mama bijkomen met een kop verse thee.

3. Kinderlunch & Kindercocktails (2+)

Je kunt heerlijk lunchen in de Wintertuin. Maar misschien heb jij gewoon zin in een boterham met pindakaas. Smeer je boterhammen zelf, met extra veel pindakaas, appelstroop, jam of smeerkaas.

Oh, en als je ouders sjiek gaan doen met onze Elixir cocktail of botanical Gin Tonic, dan vraag jij om een kindercocktail. Die hebben we namelijk voor je.

4. Speel onze escaperoom of Ipad parkspel (12+)

Bij de Wintertuin hebben we 2 bijzondere belevingen die je nergens anders kunt meemaken; de Elixir Escape Room en het iPad-parkspel ‘Het Mysterie van de Botanische Tuin’.
Om te spelen met je vriendjes & vriendinnetjes, of met je ouders of opa & oma. Dan doen die ook een keer wat spannends.

5. Hou er je kinderfeestje (12+)

We hebben toevallig de allerlekkerste taartjes van Baarn en omstreken. Prima idee om (en deel van) je feestje bij ons te houden: lekkere taart & limonade (of kindercocktails natuurlijk), en daarna in de Elixir Escape Room. (Binnen, dus ook ideaal als het rotweer is). Of je gaat met een iPad op schattenjacht in het Cantonspark met ‘Het Mysterie van de Botanische Tuin’.

Elixir Escape room voor kinderen

Elixir is de enige escaperoom ter wereld in een kas – in een kas: In de 100 jaar oude Wintertuin in het Cantonspark in Baarn.

In een escaperoom word je normaal gesproken opgesloten. Hier niet; Je hebt met je team een uur de tijd om het Elixir te maken; een drankje om eeuwig jong te blijven.

De professor werkt er al jaren aan. Hij heeft nog één ingredient nodig; een druppel van ‘De Koningin van de nacht’- een bloem die maar héél zelden bloeit; nét op het moment dat jullie er zijn!

Samen met de assistent van de professor ga je met je team de geheime kas van de professor in. Jullie hebben een uur de tijd om alle ingredienten te vinden. En dat is nog niet zo makkelijk, want de professor heeft zijn kas héél goed beschermd:

Een geheim laboratorium, kruiden, geuren, sloten, bladeren en wie weet wat nog meer…

Kunnen jullie op tijd het Elixir maken…?

De unieke Escape Room ‘Elixir’ is te spelen als kinderfeestje (Vanaf 12 jaar). De groep wordt dan begeleid door een ervaren spelleider van de Wintertuin.

Papa’s & Mama’s kunnen dan rustig een kopje koffie of thee drinken op het terras, of even meegluren in de escaperoomkas.

Je kunt Elixir natuurlijk ook spelen mét je ouders, of met je hele familie.

Een escaperoom team kan bestaan uit 3 tot 6 spelers

Elixir bestaat uit 2 identieke kassen. Je kunt dus spelen met groepen tot 12 personen tegelijkertijd. Je speelt dan in 2 teams van 4 tot 6 personen.

 

Meer weten of info aanvragen:

  Voor welke datum wil je iets organiseren:

  Elixir Escaperoom voor kindereniPad-Parkspel Mysterie van de Botanische TuinCareltje de BotanitakFlora en de Alleskunmachine

  0

  Start typing and press Enter to search