In het voorjaar van 2018 hebben we de tijdelijke Escape Game Het Geheim van de Weldoener gespeeld. Van begin januari tot aan eind juni speelden in totaal meer dan 100 groepen deze unieke Escape Game. Voor veel groepen was Het Geheim van de Weldoener de eerste kennismaking met een Escape Game. Én het was geen makkelijke Escape Game; slechst 36% van de groepen wist binnen een uur te ontspannen, in een gemiddelde tijd van 53:41. Andere groepe waren weer super ervaren; Zo speelde Lonneke (met haar team ‘The Awesome! People Breakout Club’) op 12 mei in de Wintertuin haar 100ste Escape Room.

De officiele Top 10 is geworden:

Top 10 Team Tijd
1 Niet de Mol 29:12:00
2 Fleur de Lys 40:15:00
3 MC Masje 44:15:00
4 Team Roest 45:03:00
5 Zeven plus 46:53:00
6 De Winterkoninkjes 47:38:00
7 De cacaphonies of ratatouille 49:56:00
8 Team Fantastisch 50:19:00
9 The Awesome! People Breakout Club 51:00:00
10 De Tandartsassistenten 52:41:00

 

We bedanken iedereen voor het spelen van Het Geheim van de Weldoener en we zien jullie in 2019 graag terug in onze nieuwe Escape Rooms in de Wintertuin.

 

Ondertussen werken we aan een  nieuw buitenspel in het park, dat is te spelen vanaf 17 augustus:  Het Mysterie van de Botanische Tuin. 

Escape Room Baarna
Living Story was ook één van de makers van Pop-up Escape Room Hôtel Central, waarmee we in het voorjaar van 2017 bijna €9000 ophaalden voor het goede doel. We hebben mooie herinneringen aan dit project, en zijn blij nu een permanente Escape Room te kunnen gaan openen in Baarn!

Pop-Up Escape Game: Het Geheim van de Weldoener

Met heel veel plezier hebben we de afgelopen maanden in de Wintertuin Het Geheim van de Weldoener gespeeld, de Pop-up Escape Room van Living Story. Vanwege de hoge temperaturen in de Wintertuin hebben we het spelen van deze bijzondere Escape Room nu afgerond. De top-10 van tijden waarop de teams ontsnapten publiceren we binnenkort op deze plek!

Kom je in de zomer bij ons buitenspelen? Vanaf half augustus lanceren we Het Mysterie van de Botanische Tuin, een spel in het Cantonspark. Je kan nu alvast boeken via deze site!

HET GEHEIM VAN DE WELDOENER – HET SPEL

Vol afwachting betreed je met je team de vrijwel lege ruimte van een bijzonder gebouw: de Wintertuin in Baarn. Het is een botanische kas uit 1915, die leegstaat en waar op dit moment duidelijk geen andere activiteiten zijn dan hier en daar wat sporen van bouw of verbouw. Als je beter kijkt, zie je echter hier en daar wat meubels staan, een oude typemachine, een telefoon… Verder een wereldkaart, wat plattegronden van Baarn….

Een spannende introductie neemt je mee naar het jaar 1915, naar de kas in aanbouw, en naar het leven en werk van August Janssen, die de kas in dat jaar laat bouwen. Vanaf dan heb je een uur de tijd om je brein, je team en al je zintuigen aan het werk te zetten om Het Geheim van de Weldoener zo snel mogelijk te ontrafelen…

Wintertuin Experience

De unieke Wintertuin in Baarn is in 1915 aangelegd door August Janssen en is de grootste wintertuin van Nederland. Na het overlijden van August Janssen is het gebouw tot 1987 in gebruik geweest als botanische tuin van de Universiteit Utrecht. Na bestemmingen als galerie en antiquair is nu Living Story gekozen als de nieuwe huurder van de Wintertuin.

In 2018 gaat Living Story in de Wintertuin een gloednieuwe Escape Room bouwen en een theetuin openen. Tot die tijd – open tijdens de verbouwing – is het gebouw tijdelijk in gebruik voor het spel Het Geheim van de Weldoener. Het spel lijkt op een Escape Room, maar is het niet. Het biedt een unieke beleving voor liefhebbers van Escape Rooms en andere puzzelspellen! Grijp daarom nu je kans om dit tijdelijke spel te spelen met je team, familie of vrienden! Het spel is slechts enkele maanden beschikbaar…

Het Geheim van de Weldoener

August Janssen, geboren in de tweede helft van de 19e eeuw, was de tweede zoon van de bekende koopman en filantroop Peter Wilhelm Janssen en zijn vrouw Folmina Margaretha Peters. August groeide op aan de Keizersgracht in Amsterdam met zijn ouders, broer en zussen. Hij ging al jong naar Nederlands-Indië, waar hij directeur van verschillende ondernemingen werd. Hij reisde veel, maar vestigde zich aan het einde van de 19e eeuw met zijn gezin in Baarn, vlak nadat in Baarn de aanleg van het spoor naar Amsterdam gereed kwam. In 1910 bouwde hij op één van de door hem geërfde stukken grond de indrukwekkende villa Canton.

In de overtuin ervan – het huidige Cantonspark – liet hij in 1915 een wintertuin aanleggen. In deze grootste wintertuin van Nederland, gemaakt van glas en staal, creëerde hij een stukje tropen. In Baarn zou August Janssen bekend worden als stille weldoener, omdat hij veel voor het stadje betekend heeft.

Het Geheim van de Weldoener is geïnspireerd op leven, reizen en werk van August Janssen, die de prachtige Wintertuin liet bouwen in Baarn, de locatie waar het spel zich daadwerkelijk afspeelt.

Het spel

Het Geheim van de Weldoener is een Escape Game, een spel dat je doet denken aan een Escape Room maar het niet is. Je speelt het spel met één of meerdere teams in het prachtige gebouw van de Wintertuin in Baarn, en het bijzondere monumentale Cantonspark. Met je team ben je een uur lang – of korter als het je lukt! – bezig het geheim te ontrafelen van August Janssen. Lukt het jou als eerste de geheime kist te openen en het geheim aan het licht te brengen?

Het Geheim van de Weldoener is een actief en dynamisch puzzelspel dat je een uur lang in zijn greep zal houden terwijl je puzzels en raadsels oplost, al je zintuigen aan het werk zet en op zoek gaat naar sleutels en aanwijzingen in de ruimte terwijl met je team zo snel en zo slim mogelijk probeert het geheim te ontrafelen. En tegelijkertijd van alles ontdekt over het leven en werk van August Janssen en zijn familie! Het spel is gebaseerd op waargebeurde verhalen uit zijn leven.

Reserveer nú

Het Geheim van de Weldoener is een bijzonder – én tijdelijk! – teamspel dat we aanbieden voor groepen van 4 tot 16 personen op de bijzondere locatie van de Wintertuin in Baarn. Uiteraard wordt het spel geïntroduceerd door één van de deskundige spelleiders van Living Story.

Het spel kost €100,00 per team (excl. btw voor bedrijven, incl. btw voor particulieren) voor een team van maximaal 8 personen. Én: je kan met twee teams tegelijkertijd komen spelen! Reserveer nu hierboven op de pagina jouw tijdslot voor Het Geheim van de Weldoener, óf neem contact op als je met twee of meer teams wilt spelen.

Op je reservering zijn de Algemene Voorwaarden voor Het Geheim van de Weldoener van toepassing.

Slechts tijdelijk te spelen!

Het Geheim van de Weldoener is speciaal in de Wintertuin ontwikkeld om te kunnen spelen nu het gebouw nog leeg is en de renovatie voor de nieuwe verhuurperiode nog niet geheel is afgerond. Dit bijzondere spel is daarom slechts tijdelijk – tot halverwege 2018 – te spelen in de Wintertuin. Grijp daarom nu je kans en ontrafel het geheim voordat andere teams het doen…! Het spel is slechts enkele maanden beschikbaar.

Let op! Omdat het gebouw nog niet helemaal klaar is, doet de verwarming het nog niet in het gehele pand. Neem daarom een warme trui mee als je Het Geheim van de Weldoener komt spelen.

0

Start typing and press Enter to search