In Geen categorie

Escape Rooms, je vindt ze in alle soorten en maten. Van op enge spookhuizen lijkende kamers met schedels en grafzerken tot mooi ontworpen themakamers met acteurs en theatrale belevingen.

Het fenomeen Escape Room is in Nederland enorm populair: sinds een aantal jaren geleden in Nederland de eerste Escape Room haar deuren opende zijn er honderden rooms geopend en komen er nog zeer regelmatig rooms bij. Een enorme hype? Jazeker! Eentje die zal overwaaien? Wellicht. Maar ongetwijfeld blijven op termijn – net als bij paintball, lasergame of bowlen – de rooms die de beste beleving bieden, het meest uniek zijn, het mooist ontworpen zijn of die aan de speler de beste spelervaring bieden absoluut bestaan.

Voor de Wintertuin is natuurlijk de vraag: wat gaat de Escape Room in dit bijzondere pand straks zo uniek maken? Het ontwerp van de kas in de kas, het verhalende concept dat helemaal klopt – ook met de horeca onder hetzelfde dak! – , de verhalen die we gaan gebruiken uit de geschiedenis van deze unieke en geweldige plek, en natuurlijk het feit dat de Escape Room ontworpen wordt door ervaren Experience designers en Game designers. We leggen de lat hoog voor onszelf en de verwachtingen zijn dus hooggespannen! Het duurt nog wel even voor we openen vanwege de renovaties die nog aan het pand gedaan moeten worden komend jaar, dus de spanning houden we nog even hoog. We keep you posted!

Alvast een indruk krijgen van wat er mogelijk is in een Escape Room die geïnspireerd is op een historische locatie in Baarn? Eerder ontwierpen we in Baarn de Pop-up Escape Room Hôtel Central voor het goede doel. We haalden er bijna €9000 mee op voor de Stichting ALS op de Weg en moesten de room daarna helaas weer afbreken. Met veel dank aan de fantastische 3D fotografie van Studio van der Vlugt kan je hier nog zien hoe deze eruit zag: een hotelkamer uit de jaren ’20 van de vorige eeuw, geïnspireerd op het Hôtel Central dat daadwerkelijk toentertijd op de Brink stond in Baarn!

Voor deze Pop-up Escape Room, die er helaas maar 5 weken was, kregen we al zeer goede recensies – zie ook de Facebook-pagina die we toentertijd voor Hôtel Central bijhielden – en daar gaan we uiteraard straks voor de Wintertuin ook volledig voor. Ben je nu al geïnteresseerd in het spelen van de Escape Room in de Wintertuin? Stuur dan een email naar Karen Sikkema, dan zetten we je op de lijst voor één van onze testteams!

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search