In Wintertuin Experience

Foto van Caspar Huurdeman Fotografie

Vanochtend startte met onze symbolische eerste ‘sloophandeling’ de verbouwing in de Wintertuin. Er hoeft gelukkig niet veel gesloopt te worden in dit prachtige Rijksmonument. Alleen de niet-monumentale muurtjes in het midden van de ruimte gaan een stuk omlaag, en de huidige keuken werd vandaag verwijderd. Na een paar dagen breekwerk beginnen we daarom weer met opbouwen: de nieuwe keuken wordt gebouwd, de groene wand ‘opgehangen’, de kelderbakken overdekt, de bar gebouwd, de klimaatinstallaties aangelegd, de vloer gegoten en de Escape Rooms worden ontworpen en gebouwd. Met als resultaat dat we half februari de Wintertuin in haar nieuwe glorie zullen openen!

Wat tref je in februari bij de opening in de Wintertuin aan? Een mooie theetuin in Art Deco-stijl, waar je het gevoel krijgt dat je in de sfeer van de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw middenin het prachtige Cantonspark zit en kunt genieten van er even helemaal uit zijn. Je bent omringd door planten en kijkt zo het monumentale park in. Later in het voorjaar kan je uiteraard ook lekker op het terras middenin het groen genieten van heerlijke koffie en thee, een goede lunch of een fijne borrel of afternoon tea. Ook openen we de Escape Room, waarin we je op een spannende manier de geschiedenis van onze prachtige locatie laten beleven. De Escape Room gaat ELIXIR heten, en vertelt het verhaal van een groep studenten in de botanische tuin in 1929, die in een geheim laboratorium hun botanische kennis proberen aan te wenden om het levenselixer te brouwen… Geschiedenis en fictie raken verweven in deze unieke beleving, die je niet snel zult vergeten! Daarnaast kan je vanaf februari ook weer genieten van het unieke iPad-spel in het Cantonspark, Het Mysterie van de Botanische Tuin. Een spel waarin je meneer Goossen, tuinbaas van August Janssen én eerste hortulanus van het Cantonspark, ontmoet en vele andere stemmen uit het verleden van het park je de weg wijzen om een bijzondere schat te vinden.

We moeten nog even geduld hebben (én nog flink aan de slag met de uitvoering en inrichting) voor het zover is, maar half februari gaan we dan eindelijk open. Je bent nu alvast van harte uitgenodigd!

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search