In crowdfunding

‘Een van de dingen om te ‘kopen’ is je naam in een puzzel in de Escape Room’

Baarns Weekblad, donderdag 28 december

In de Wintertuin komt vanaf volgend jaar zomer de allereerste Escape Room ter wereld in een glazen kas.

BAARN In de Wintertuin komt vanaf volgend jaar zomer de allereerste Escape Room ter wereld in een glazen kas. Living Story, de nieuwe exploitant van de Wintertuin, is van start gegaan met de crowdfundingactie ‘Wij van de Wintertuin’. Doel van de actie is de eigen investering in de Wintertuin een boost te geven én mensen de gelegenheid te geven op een leuke manier betrokken te zijn bij de ontwikkelingen in de Wintertuin.

Living Story opent in 2018 een Escape Room – Het Mysterie van de Botanische Tuin – en een sfeervolle theetuin in en rond de Wintertuin voor een hapje en een drankje.

De gemeente Baarn stemt in januari over een investering voor maatregelen rond klimaatbeheersing en akoestiek, zodat het pand gebruiksklaar kan worden gemaakt. Living Story investeert daarnaast zelf ruim anderhalve ton voor de bouw van de Escape Room, aanpassingen aan de keuken en de ‘look en feel’ van de Wintertuin. Met crowdfunding hoopt het bedrijf minimaal honderdduizend euro op te halen als onderdeel van deze investering. Het publiek kan binnen de actie alvast reserveren voor de Escape Room, een naam laten vermelden in een puzzel in de Escape Room, of een plant, stoel of tafel sponsoren. Bij alle opties hoort in ieder geval een jaar lang elke maand gratis koffie en thee. Meedoen kan al vanaf honderd euro.

De crowdfundingactie staat sinds vorige week online op www.wintertuinexperience.nl/crowdfunding en begint op gang te komen. Karen Sikkema, een van de eigenaren van Living Story, vertelt: “December is een maand waarin mensen al heel veel geld aan andere dingen uitgeven, dus ik had niet direct verwacht dat er in deze maand al veel zou gebeuren. Ik heb de actie toch online gezet omdat ik het leuk vond om aan Baarn te laten zien dat we er druk mee bezig zijn en dat er mooie dingen gebeuren. Ik vind crowdfunding niet alleen een leuke manier om geld te genereren, maar vooral ook om mensen bij het project te betrekken. We krijgen veel positieve reacties, mensen die zich al helemaal zien zitten op ons terras. Een van de dingen die je kunt ‘kopen’ is je naam in een puzzel in de Escape Room. Dat loopt nu al best goed. Straks worden de namen van die Baarnaars inderdaad op een creatieve manier verwerkt.”

De buurtbewoners die bij eerdere plannen rond de Wintertuin vreesden voor geluidsoverlast, zijn gerustgesteld.

“We zijn een buurtpanel begonnen met mensen uit de wijk en mensen die in de adviescommissie hebben gezeten”, legt Sikkema uit. ‘Het panel is een klankbord, maar we willen vooral in goede communicatie blijven met de buurt. We laten zien wat we doen en overleggen over bijvoorbeeld parkeren en het aantal tafeltjes op het terras. Gelukkig zijn ze allemaal positief. Ze denken enthousiast mee en plaatsen hier en daar een kritische noot waarmee we aan de slag kunnen. Daar zijn we erg blij mee.”

Sikkema hoopt de Escape Room in september 2018 te kunnen openen, maar houdt een slag om de arm vanwege het vergunningentraject dat moet worden doorlopen.
“Als de gemeente de investering heeft goedgekeurd, moeten we aan de gang met onder andere een monumentenvergunning”, zegt Sikkema. “De termijn daarvan is vrij lang. We hopen dat het voorspoedig zal gaan, dan kunnen we voor de zomer aanpassingen doen. Valt het tegen, dan wordt het iets later. Tegen het voorjaar gaan we beginnen met een tijdelijk spel, dat we spelen totdat we kunnen verbouwen. Het spel is gebaseerd op het werk van August Janssen, die de Wintertuin ooit heeft gebouwd.”

Bron: Baarns Weekbblad, 28 december 2018.
Foto: Caspar Huurdeman

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search